Aluevaalit 2022

Hyvinkään vihreät etsii hyvinvointialueista kiinnostuneita kuntalaisia ehdokkaiksi ensimmäisiin aluevaaleihin! Ovatko vihreät teemat kuten: mielenterveyspalvelujen kehittäminen, ekologisuus ja hyvinvoinnin yhdenvertaisuus sinulle tärkeitä? Jokaisella on oikeus turvalliseen ja hyvinvoinvaan arkeen – näiden asioiden puolesta vihreät ehdokkaat ovat mukana aluevaaleissa 2022. Tervetuloa mukaan!

Mistä on kyse?

Aluevaaleissa 2022 valitaan Hyvinvointialueen valtuusto, joka on aluehallinnon päättävä elin. Uusi Hyvinvointialue pitää sisällään Hyvinkään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan Sosiaali- ja terveyspalvelut, sekä palo- ja pelastuslaitoksen toiminnot. Terveyden- ja sairaanhoidon ohessa tämä tarkoittaa mm. ikääntyneiden palveluja, vammaispalveluja, mielenterveys- päihde- ja perheiden palveluita. Nämä kuuluvat jo nyt kuntayhtymä Keusoten piiriin, uutena aluehallinnon alle siirtyy koululaisten mielenterveyspalvelut, sekä palo- ja pelastustoimi.

Aluevaalien ABC

Keusoten hallituksen jäsen Aki Korpela valottaa kirjoituksessaan miten keusote on jo helpottanut siirtymää hyvinvointialueisiin. Lue lisää.

Miksi sote-uudistus tehdään?

Sote-uudituksen perimmäinen tavoite on kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, sekä turvata yhdenvertaiset palvelut kaikkialla Suomessa.

Ketä aluevaalit koskettavat?

Jokainen alueen asukas käyttää näitä palveluita joskus. On meidän kaikkien etu, että ne tuotetaan laadukkaasti, reilusti ja ekologisesti.

Milloin vaalit käydään?

Nykytiedon mukaan ehdokasasettelu vahvistetaan jouluaaton aattona 2021, ja aluevaalien vaalipäivä olisi 23.1.2022. Valtuuston toimikausi olisi neljä vuotta, poikkeuksena ensimmäinen kausi (2022-2025) jonka jälkeen aluevaalit käydään samassa kuntavaalien kanssa.

Niko Kostia

Tervetuloa mukaan aluevaaleihin!

Ehdokas Niko Kostia pohtii vaalimatematiikkaa ja paikkajakoja.
Lue lisää

Miten vaalit käydään?

Vaalit käydään teknisesti samalla tavalla kuin kuntavaalit eli suhteellinen, avoin listavaali. Kuntavaaleista poiketen vaalipiirimme on: Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Kaikkien näiden kuntien 18 vuotta täyttänyt asukas voi äänestää ja olla ehdolla aluevaaleissa. Aluevaalien ehdokasasettelusta vastaa Uudenmaan Vihreät, Hyvinkään Vihreät ja muut Keusote alueen kuntien vihreät yhdistykset muodostavat yhteisen listan ja vaaliohjelman jolla kampanjoimme. Äänestäjä voi äänestää listalta ketä tahansa ehdokasta kotikunnasta riippumatta – esimerkiksi äänestäjä Mäntsälästä voi äänestää ehdokasta Hyvinkäältä jne.

Haluaisin ehdolle aluevaaleissa/ tunnen jonkun joka olisi hyvä ehdokas aluevaaleissa!

Ota meihin yhteyttä: Yhteydenottolomake

Ketkä ovat ehdolla?

Hyvinkääläiset ehdokkaat esitellään tällä sivulla, kaikki keski-uudenmaan hyvinvointialueen ehdokkaat julkaistaan uudenmaan vihreiden sivuilla.

Laura Alkula

IT Manager, Business Connect
Varavaltuutettu, Keusoten valtuuston jäsen
Hyvinkään vihreät ry:n sihteeri
42 v. Keskusta.

Laura: Twitterissä / Facebookissa

Aki Korpela

Kieltenopettaja/Språklärare, FM
Varavaltuutettu, Keusoten hallituksen jäsen
Hyvinkään vihreät ry:n rahastonhoitaja
50 v. Kruununpuisto.

Aki: Kotisivut / Facebookissa

Sanna-Kaisa Patjas

Sairaanhoitaja/eläkeläinen
varavaltuutettu, Teknisen lautakunnan varajäsen.
48 v. Mustamännistö.

Sanna-Kaisa: Facebookissa / Twitterissä / Instagramissa

Leena Pietilä

Vastaava toimintaterapeutti
Keusoten valtuuston varajäsen
Toimintaterapeutti ylempi AMK (Sosiaali- ja terveysalan palvelujen johtaminen)
55 v. Hyvinkäänkylä.

Leena: Twitterissä / Instagramissa /