Syksyn kokoukset -19

Kuukausikokouskäytäntömme jatkuu ennallaan eli sunnuntai-iltana aina viikkoa ennen kaupunginvaltuuston kokousta kokoonnumme kaupungintalolla klo 18, pääsääntöisesti aina kokoushuoneessa Kallio. Kokouksista on tehty myös facebook-tapahtumat (käykää klikkaamassa osallistuvanne, niin muistutus toimii!)

Mukaan ovat tervetulleita kaikki vihreästi ajattelevat.

Kokoukset klo 18, Hyvinkään kaupungintalo, kokoushuone Kallio :

su 8.9.
su 13.10.
su 3.11.
su 17.11. (syyskokous samassa yhteydessä)
su 8.12.

Hyvinkään vihreät lystilauantaissa 24.8.2019

Ulkoministeri Pekka Haavisto eduskunnan edessä portailla.

Hyvinkään vihreät osallistuu tulevana lauantaina 24.8. Lystilauantaihin Villatehtaalla klo 10 – 15. Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee vihreällä teltallamme klo 13.00 – 13.20. Lämpimästi tervetuloa!

Haavisto jatkaa Villatehtaalta Hyvinkään kirjastoon hallituksen kirjastokiertueen merkeissä klo 13:30-14:30. Kiertueella esitellään hallitusohjelmaa ja vastaillaan kansalaisten kysymyksiin aiheesta.

Teltallamme Villatehtaalla voit totuttuun tapaan tuoda tai vain hakea kirjoja kirjanvaihtopisteeltämme. Valmistaudu syksyyn noutamalla säilöntävinkkejä ja lasipurkkeja teltaltamme – ja osallistu samalla tietokilpailuun: Palkintona Museokortti!

Menestyksekäs vaalisuma takana!

Vaalivuonna 2019 olivat vuorossa eduskuntavaalit, joissa Vihreät teki valtakunnallisesti historiallisen tuloksen: 20 kansanedustajaa ja 11,5% äänistä – eli 3% enemmän kuin vuonna 2015. Hyvinkäällä äänisaalis kasvoi 2,9%.

Minna Hyytiäinen ja tukijoukkoa vihreiden teltalla

Hyvinkääläinen vihreä edustaja eduskuntavaaleissa oli Käsi- ja taideteollisuusliiton toiminnanjohtaja Minna Hyytiäinen. Ääniä Minnalle kertyi valtakunnallisesti 1149 joista 581 Hyvinkäältä.

Vain viikkoja myöhemmin Vihreät teki niin ikään historiallisen vaalivoiton eurovaaleissa, saaden 16,0% äänistä ja 2+1 paikkaa euroopan parlamenttiin. Tuo kolmas paikka realisoituu puolueelle mikäli Iso-Britannia eroaa unionista. Valtakunnallinen tulos parani 6,7% edellisistä eurovaaleista, Hyvinkäällä jopa 8,1%!

Haaviston kiertue alkaa Hyvinkäältä 19.1.

Pekka Haavisto vierailee Hyvinkäällä kiertueensa alkajaisiksi 19.1. Tervetuloa tapaamaan Pekkaa vaikka molempiin tilaisuuksiin!

19.1.2019 klo 11.00 Hyvinkään kirjastoon (ryhmätyötilassa). Ohjelmassa on kolmen vartin Politiikan kyselytunti. Estradilla Pekka Haaviston kanssa kansanedustajaehdokkaamme Minna Hyytiäinen. Jutustelua johdattelee Markku Jahnukainen.

Pekka siirtyy klo 12:ksi Suomalaiseen kirjakauppaan keskustelemaan Eurooppa raiteilla –kirjansa teemoista. Haastattelijoina Markku Jahnukainen ja Roosa Laakso.

Iloista joulunaikaa!

Hyvinkään vihreä yhdistysväki sekä valtuustoryhmä toivottaa kaikille iloista ja valkeaa joulunaikaa – sekä onnellista uutta vuotta!

Syyskokous 2018

Hyvinkään vihreät ry:n syyskokous pidetään su 2.12.2018 klo 18 kaupungintalolla, kokoushuoneessa Järvi.
Valtuustoryhmä kokoontuu ennen syyskokousta.

Tervetuloa!

Asialista

1.    Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019
–    esitellään kokouksessa
2.    Päätetään hallituksen jäsenten lukumäärä seuraavalle kalenterivuodelle
”Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, jonka muodostavat puheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja sekä 1 – 5 muuta jäsentä, joista hallitus valitsee varapuheenjohtajan.”
Kuluneella kaudella hallituksessa on ollut puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja ja 5 jäsentä.

3.     Hallituksen puheenjohtajan valinta
– kuluneella kaudella puheenjohtajana on toiminut Maiju Laakso. Olen käytettävissä jatkokaudelle, mutta jos on halukkuutta ja innokkuutta puheenjohtajuuteen, syyskokous on juuri oikea paikka ilmoittautua halukkaaksi tehtävään.

4.    Valitaan hallituksen muut jäsenet;
–    hallituksessa ovat kuluneella kaudella toimineet Sanna-Kaisa Patjas (varapuheenjohtaja), Laura Alkula (sihteeri), Aki Korpela (rahastonhoitaja), Soile Kalliomäki, Ville Gustafsson, Terhi Suuronen ja Roosa Laakso.
–    Kaikki hallituksen jäsenet ovat antaneet suostumuksensa jatkokaudelle.

5.    Valitaan yksi tai kaksi toiminnnantarkastajaa/tilintarkastajaa ja heille varahenkilöt;
–    kuluneella kaudella toiminnantarkastajana on toiminut Mikko Airto ja varatoiminnantarkastajana Yrjö Ala-Paavola.

6.    Päätetään kannatusjäseniltä perittävän vuotuisen jäsenmaksun suuruus;
–    kannatusjäsenmaksu on ollut 20 e (vain yhdistyksen jäsenyys, ei Vihreän liiton jäsenyyttä)

7.    Päätetään kunnallisiin luottamustoimiin nimetyiltä jäseniltään perittävän luottamushenkilömaksun suuruus;
–    20 % kokouspalkkiosta

8.    Muut asiat
a)    jäsenasiat (hyväksytään uudet jäsenet)
b)    ympäristölautakunnan varajäsenyys
Taru Järvimaa on nimitetty Hyvinkään kaupungin valvontaeläinlääkärin virkaan ja on siten menettänyt vaalikelpoisuutensa toimia ympäristölautakunnan varajäsenenä. Varajäsenen paikasta kiinnostuneita pyydetään ilmaisemaan kiinnostuksensa hyvi@hyvinkaanvihreat.fi –listalla kokoukseen mennessä.
Varajäsen valitaan kokouksessa 2.12. ja nimetään valtuuston kokouksessa 10.12.

c)    Uudenmaan vihreiden ylimääräinen kokous joulukuussa (eduskuntavaaliehdokkaiden nimeämisiä)
–    HyVin osallistujien nimeäminen

d)      Päätetään kevään kokouskalenterista

e)      Nimetään yhdistyksen vaaliasiamies

f)      Keskustelua eduskuntavaalikampanjoinnista ja tilaisuuksista


Hyvinkään vihreät ry hallitus

Maiju Laakso
puheenjohtaja

Vihreä valtuustoryhmä kasvaa

Hyvinkään kaupunginvaltuutettu Sirpa Kalliomaa siirtyy vihreään valtuustoryhmään 12.10.2018 alkaen.

Olen toiminut pitkään kaupunginvaltuutettuna Hyvinkäällä. Olen profiloitunut erityisesti koulutuksen ja varhaiskasvatuksen puolestapuhujana. Arvostan avoimuutta, dialogia ja yhteistyötä muiden valtuutettujen ja kaupunkilaisten kanssa. Vihreiden koulutus- ja ympäristöpoliittiset linjaukset vastaavat parhaiten tämänhetkistä omaa arvomaailmaani. Olen vaikuttunut vihreiden toimintatavoista ja kyvystä arvostavaan keskusteluun päätöksenteon valmistelussa. Olen miettinyt päätöstäni pitkään. Perusteellisen harkinnan jälkeen olen eilen liittynyt Vihreisiin, toteaa Sirpa Kalliomaa.

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen Aki Korpela toivottaa ryhmänsä puolesta Sirpa Kalliomaan lämpimästi tervetulleeksi vihreisiin.
Tunnen Sirpan yli kymmenen vuoden ajalta kaupunginvaltuutettuna. Hän tekee erinomaista ja sitoutunutta työtä luottamushenkilönä. On ilo saada hänet osaksi ryhmäämme, Korpela toteaa.

Hyvinkään vihreän valtuustoryhmän koko on tällä hetkellä 9 kaupunginvaltuutettua.

Lisätietoja:
Sirpa Kalliomaa, kaupunginvaltuutettu, p. 040 837 8228
Aki Korpela, Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, p. 019 422101

Kulttuurikahvila asemalla 30.9.

Pyydä kaverisi mukaan ja suuntaa rautatieaseman kahvilaan sunnuntaina 30.9. kello 14-15:30 keskustelemaan kulttuurista. Tavattavissa vihreitä kuntapoliitikkoja sekä eduskuntavaaliehdokkaamme Minna Hyytiäinen.

Keskustellaan kulttuurin asioista Hyvinkäällä ja muualla. Mikä innostaa ja miten voisimme kehittää hyvinkääläistä kulttuurielämää? Lisäksi Minna Hyytiäinen esittelee vihreiden kulttuuripoliittista ohjelmaa. Kahvi- ja teetarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Tykkää Minnasta facebookissa!

Katso myös Hyvinkään vihreät facebookissa

Tietosuojaseloste

Yhdistyksemme on hyväksyt ja  julkaissut Euroopan Unionin tietosuoja-asetuksen mukaisen tietosuojaselosteen jäsenrekisteristään. Seloste on luettavissa täällä.