Yleinen

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa!

Ennakkoäänestys alkaa tänään 12.1. ja päättyy 18.1. – äänestää voit missä tahansa äänestyspaikassa, missä tahansa Suomen kunnassa. Tarvitset äänestämistä varten kuvallisen henkilöllisyystodistuksen – sekä tietysti ehdokkaasi. Me Hyvinkään vihreät olemme mieluusti ehdokkaasi Keski-Uudenmaan alueella:

Tutustu Hyvinkääläisiin ehdokkaisiin myös täällä. Kaikki Keski-Uudenmaan vihreät ehdokkaat löydät täältä.

Hyvinkään ennakkoäänestyspaikat ovat avoinna arkisin – ja ne ovat kaupungintalon aulassa, puolimatkan koululla ja kipinä-talossa. Lue lisää täältä.

Vaalipäivänä, eli 23.1. voit äänestää vain omassa äänestyspaikassasi, eli osoitteesi mukaisella paikalla – yleensä kaupunginosasi koululla tai vastaavalla. Äänestyspaikkasi lukee kotiin toimitetussa kirjallisessa ilmoituksessa äänestysoikeudessa aluevaaleissa – osalle ilmoitus on tullut pelkästään sähköisenä, suomi.fi palveluun. Mikäli ilmoituskortti on hävinnyt, oman äänestyspaikan voi tarkistaa soittamalla virka-aikana Hyvinkään maistraattiin 029 553 6370 tai oikeusministeriön maksuttomaan palvelunumeroon 0800 9 4770.

Toimi äänestyspaikalla ohjeiden mukaan ja noudata terveysturvallisuusohjeita. Saavuthan äänestämään vain terveenä!

Katso lisää ohjeita terveysturvalliseen äänestämiseen, sekä miten äänestää jos olet karanteenissa oikeusministeriön vaalit.fi sivustolta!