Yleinen

Aluevaalit lähestyvät – Nyt on oikea aika asettua ehdolle!

Vaalien aktiivisesta kampanja-ajasta tullee aika lyhyt, sillä joulun ja vuodenvaihteen päivät vievät monelta ajatukset toisaalle. Myös ulkosalla meitä ei varmaan useaan otteeseen ehdi nähdä ennen tammikuun 23. pvä pidettäviä vaaleja. Tosiaan – vaaleihin ei ole enää pitkä aika!

Aluevaaleissa 2022 valitaan Hyvinvointialueen valtuusto, joka on aluehallinnon päättävä elin. Uusi Hyvinvointialue pitää sisällään Hyvinkään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan Sosiaali- ja terveyspalvelut, sekä palo- ja pelastuslaitoksen toiminnot. Terveyden- ja sairaanhoidon ohessa tämä tarkoittaa mm. ikääntyneiden palveluja, vammaispalveluja, mielenterveys- päihde- ja perheiden palveluita. Nämä kuuluvat jo nyt kuntayhtymä Keusoten piiriin, uutena aluehallinnon alle siirtyy koululaisten mielenterveyspalvelut, sekä palo- ja pelastustoimi.

Monelle ajatus voi tuntua kaukaiselta, mutta jokainen on näiden palvelujen käyttäjä joskus. Ehkäpä nyt työterveyshuollossa käydessäsi voi näyttää siltä, että asiat hoituvat kyllä – mutta minkälaista palvelua esimerkiksi ikääntyvät vanhempasi tulevat jatkossa saamaan? Hyvinvointialueiden perusta luodaan nyt ensimmäisellä kaudella – ei ole yhdentekevää kuka asioista puolestasi päättää!

Olisitko itse kiinnostunut tulemaan mukaan? Tunnetko jonkun jota meidän pitäisi ehdottomasti kysyä ehdokkaaksi? Käy täyttämässä lomake täällä, niin saadaan homma käyntiin! Jo nimetyt Hyvinkääläisehdokkaat löydät tältä sivulta.