Sähköautojen pikalatauspisteiden lisääminen Hyvinkään kaupungissa

Valtuustoaloite 29.05.2017
Hyvinkään kaupunginvaltuustolle

Asia: Sähköautojen pikalatauspisteiden lisääminen Hyvinkään kaupungissa

Ilmansaasteet, etenkin ilman pienhiukkaset, ovat erittäin haitallisia ihmisten terveydelle. Ilman pienhiukkasten vaikutuksesta kuolee vuosittain selvästi enemmän ihmisiä kuin esimerkiksi liikenneonnettomuuksissa. Liikenne on pienhiukkasten suurin lähde, joten on erittäin tärkeää eri tavoin edistää kaasun ja sähkön käyttöä autojen energianlähteenä, sillä niistä pienhiukkaspäästöjä ei synny.

Sähköautojen toimintasäde on suhteellisen lyhyt, joten latauspisteitä tarvitaan tiheään. Myös kaupunkiolosuhteissa syntyy tilanteita joissa aikataulusyistä tarvitaan akun pikalatausta.

Hyvinkäällä on tällä hetkellä kaksi pikalatauspistettä (ABC ja Willa), ja esitämmekin siksi, että kaupunki tutkii mahdollisuuden lisätä pikalatauspisteiden määrää. Se on myös välttämätöntä mikäli halutaan sähköautojen käytön kasvavan ja pienhiukkaspäästöjen pienenevän.
Ensimmäinen allekirjoittaja ja valmistelija
Sinikka Ala-Paavola

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.